Flossmanuals

FLOSS Manuals on kansainvälinen verkosto ja opaskirjasto, joka tuo yhteen avoimen lähdekoodin ohjelmistoista kiinnostuneita ihmisiä. Opaskirjasto julkaistaan verkossa wiki-sivustona, jota kuka tahansa voi editoida, ja se sisältää käyttöoppaat tärkeimmille avoimen lähdekoodin ohjelmille. Medioksessa luotiin suomenkielinen lokalisaatio FLOSS Manualsista.

Suomen FLOSS Manuals -projektissa käännetään ja kirjoitetaan uusia suomenkielisiä käyttöoppaita: v.2011 alussa Suomen FLOSS Manualsista löytyy jo lähes 30 opasta. Oppaiden ohella tärkeän osan projektista muodostavat eri kohderyhmille suunnatut työpajat, joiden avulla ohjelmille haetaan uusia käyttäjiä ja wikiin uusia kirjoittajia ja kääntäjiä.

Mediakulttuuriyhdistys m-cultin toteuttamassa osaprojektissa keskityttiin erityisesti yhteis√∂median tuotantoon soveltuviin ohjelmiin ja kevyen audiovisuaalisen tuotannon prosesseihin. Tavoitteena oli lis√§t√§ avoimen l√§hdekoodin ohjelmien k√§ytt√∂√§ Suomessa ja madaltaa osallistuvan ja yhteis√∂llisen mediajulkaisun kynnyst√§. Lis√§ksi Medios-projektissa julkaistiin m-cultin itse tuottama Avoin mediatuotanto ‚Äďopas.

Lisätietoja saa avoimen lähdekoodin koordinaattori Tomi Toiviolta sekä hankeosion vastaavalta Minna Tarkalta

Aineisto

Katso myös