Flossmanuals

FLOSS Manuals on kansainvälinen verkosto ja opaskirjasto, joka tuo yhteen avoimen lähdekoodin ohjelmistoista kiinnostuneita ihmisiä. Opaskirjasto julkaistaan verkossa wiki-sivustona, jota kuka tahansa voi editoida, ja se sisältää käyttöoppaat tärkeimmille avoimen lähdekoodin ohjelmille. Medioksessa luotiin suomenkielinen lokalisaatio FLOSS Manualsista.

Suomen FLOSS Manuals -projektissa käännetään ja kirjoitetaan uusia suomenkielisiä käyttöoppaita: v.2011 alussa Suomen FLOSS Manualsista löytyy jo lähes 30 opasta. Oppaiden ohella tärkeän osan projektista muodostavat eri kohderyhmille suunnatut työpajat, joiden avulla ohjelmille haetaan uusia käyttäjiä ja wikiin uusia kirjoittajia ja kääntäjiä.

Mediakulttuuriyhdistys m-cultin toteuttamassa osaprojektissa keskityttiin erityisesti yhteisömedian tuotantoon soveltuviin ohjelmiin ja kevyen audiovisuaalisen tuotannon prosesseihin. Tavoitteena oli lisätä avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttöä Suomessa ja madaltaa osallistuvan ja yhteisöllisen mediajulkaisun kynnystä. Lisäksi Medios-projektissa julkaistiin m-cultin itse tuottama Avoin mediatuotanto –opas.

Lisätietoja saa avoimen lähdekoodin koordinaattori Tomi Toiviolta sekä hankeosion vastaavalta Minna Tarkalta

Aineisto

Katso myös